En klinisk ernæringsfysiolog har en 5-årig universitetsutdanning innen ernæring og gir råd og veiledning om kosthold. En klinisk ernæringsfysiolog kan utrede, diagnostisere, forebygge og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander.

Ragnhild

Hvem kan ha nytte av en konsultasjon?

Mange oppsøker en ernæringsfysiolog for hjelp til å gjennomføre en livsstilsendring. En ernæringskonsultasjon passer for deg som ønsker vektreduksjon eller vektoppgang, økt overskudd og energi i hverdagen, bedre utbytte av treningen, har ernæringsrelaterte helseproblemer eller bare ønsker hjelp til å ta sunnere valg i hverdagen.

Hva er en ernæringskonsultasjon?

Ved første ernæringskonsultasjon kartlegges kundens nåværende situasjon, inkludert blant annet spisevaner, aktivitetsnivå og rutiner i hverdagen. Deretter kommer ernæringsfysiologen og kunden sammen frem til hvilke endringer som kan gjøres i kostholdet, basert på kunden sine mål.

Oppfølging

Ved en oppfølgingskonsultasjon vurderes fremgang i forhold til mål og plan, kundens erfaringer siden sist, og om det er eventuelle endringer som kan gjøres.

Har du en sykdom eller helse som krever et spesialtilpasset kosthold?

Andre som kan ha nytte av en konsultasjon med klinisk ernæringsfysiolog er personer med en sykdom eller helsetilstand som krever et spesialtilpasset kosthold, som for eksempel:

  • Diabetes type 1 og 2
  •  Irritabel tarm
  • Fibromyalgi
  • Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller annen autoimmun sykdom
  • Graviditet/amming

 

Les mer om vår klinisk ernæringsfysiolon her!

Vil du vite mer – eller bestille konsultasjon?

Dersom du har spørsmål om ernæringsrådgivning, håper vi du tar kontakt for en kostnadsfri og uforpliktende samtale. Registrer deg nedenfor og vi tar kontakt med deg.